profile of face

Leiderschap en motiveren?
Het vermogen om anderen intrinsiek te motiveren is essentieel voor effectief leiderschap. Doipte heeft een feedback-instrument ontwikkeld om in uw eigen praktijk uw motivatiestijl in beeld te brengen. Het feedback-instrument sluit nauw aan bij twee goed onderzochte leiderschapsmodellen die intrinsieke motivatie als vertrekpunt nemen.
Bij de ontwikkeling van hun visie op leiderschap hebben de onderzoekers Kenneth Thomas en Fred Luthans gekozen voor constructen die goed ontwikkelbaar zijn. Hun model omvat naast een samenhangend model van de bepalende leiderschapsfacetten, ook een uitgewerkte beschrijving van leiderschapsontwikkeling. Dat heb ik als vertrekpunt genomen voor een uitgewerkte aanpak voor leiderschapsassessment en ontwikkeleren.

Hoe verloopt een traject?
Een intake is de eerste stap. U krigjt dan ook meer informatie. U ontvangt als u na de intake besluit deel te nemen een 360-graden scan. Deze scan zet u uit (via de mail) onder enkele van uw medewerkers, collega's en uw manager. U vult de scan zelf ook in (zelfbeoordeling). Wanneer alle scans ingevuld geretourneerd zijn ontvangt u een rapport en daarna wordt een afspraak ge makt voor het eerste gesprek. In dat gesprek worden de bevindingen doorgenomen. U kiest dan een sterk punt en een ontwikkelpunt dat u extra aandacht wilt geven voor uw ontwikkelleeractieplan. In het tweede gesprek wordt dit plan - waar u een begin meegemaakt heeft in de periode tussen de twee gesprekken - aangevuld en krijgt het een definitieve vorm. In de periode daarna implementeert u uw 'intenties' zoals verwoord in het plan. Vervolgcoaching is mogelijk.

Mocht u ge´nteresseerd zijn en meer willen weten neemt u dan vrijblijvend contact op met drs. G.W. Westen, psycholoog NIP, 0642160369 of via de mail info@doipte.nl

Leiderschap&intrinsiek motiveren