profile of face

Anders veranderen? Ontwikkelleren!
Veranderen blijkt nogal eens een moeizaam proces. Appreciative Inquiry (AI), positief waarderend onderzoek, biedt een andere kijk op effectief veranderen: ontwikkelleren. Een samenvoeging van ontwikkelen en leren: twee essentiŽle peilers van het leven. De basis voor de benadering ligt in de oplossingsgerichte en positieve psychologie. Centraal staat de positieve veranderwens en de wil om samen te werken. De eigen sterktes zijn de hefbomen voor realisatie van de gewenste verandering. Van deelnemers wordt een zeer actieve bijdrage gevraagd o.a. door gesprekken voeren en delen van ervaringen. In de workshop Positief veranderen maakt u kennis met AI en doorloopt het gehele proces.

Hoe verloopt een traject positief veranderen?
In een workshop doorlopen we de volgende fasen:
verkennen : wat gaat er goed? wat zijn onze hefbomen?
verbeelden: hoe ziet ons team eruit als het optimaal functioneert?
verwoorden: welke acties zijn nodig om de veranderwens te realiseren?
verwerkelijken: wie gaat wanneer wat doen?

De sterke focus op wat er wel kan en wat er goed gaat zorgt voor een versterking van de onderlinge samenwerking en verbondenheid. De workshop is bedoeld voor teams waarvan leden al langer samenwerken en die de teameffectiviteit verder willen versterken. Er worden per fase 'vastleggers' benoemd. Voor de uitvoering worden eigenaren-sleutelfiguren vastgesteld door het team. De manager is overall verantwoordelijk voor implementatie van gekozen acties.

Tijdsbeslag en prijs?
De Workshop Positief veranderen duurt een dag om alle fasen voldoende goed te doorlopen. Een kennismaking met deze werkvorm is mogelijk in een workshop van een dagdeel.
Prijs voor een workshop van 2 dagdelen bedraagt 1400,- euro ex BTW. Een kennismakingsworkshop (1 dagdeel) - ook geschikt als teambuildingsactiviteit - is mogelijk voor 675 euro ex BTW.

Positief veranderen